Wanna read this blog post in another language?

söndag 17 mars 2013

Sunday bloody Sunday

Imorse tänkte jag att dagens utflykt skulle generera ett långt och fint inlägg med fina bilder och underfundig text men sorgligt nog så finns det ingen som helst energi till att göra det. För det allra mesta går det ju hur bra som helst att ha med ungarna på alla våra upptåg, men ibland blir det dagar som denna när bara allt är en enda lång uppförsbacke.

Ni som en gång delat hushåll med en treåring vet kanske hur det är, allt är tråkigt och gör man minsta lilla fel så blir det totalt psykbryt och översvämning i de små söta ögonen. Jag vill inte ha skor, jag vill ha soppasossor..NEEEEEEJ jag vill inte ha soppasossor jag vill ju ha SKOOOOOOOR och så vidare i en evighetslång cirkel av ångrande och ångrande igen. Rekordet var väl förresten härom dagen när han ångrade att han kissat på toaletten och ville ha tillbaka kisset igen, herregud hur håller man sig från att skratta och gråta på samma gång under ett sådant ångrar-anfall? Ja lilla gubben, det kan inte vara lätt att vara 3, men sannerligen är det inte plättlätt att vara 29 heller alla gånger!

Vi packade i allafall ihop alla väskor med matsäck, kikare och kamera och alla små solstrålar och körde en dryg halvtimme ut i öknen. Där hittade vi en picnic-plats vid en flod, och när vi ätit våra äggmackor gick vi på en liten upptäcksfärd.

Vi kollar i en bok vilka djur och växter vi kan hitta

Lillebror är i allafall på gott humör för det allra mesta

Man måste ju börja i tid!

På exkursion längs strandkanten

Det gröna som växer på träden är mistel!

En liten fin hackspett

Lite balansgång hinner man alltid med

En jordekorre som håller utkik

Liten pojke framför stort berg

Det var riktigt varmt idag också och så fort som vinden mojnade blev det lite jobbigt att vara i solen så efter ett par timmar packade vi in oss i bilen och åkte hem. För att avsluta den här dagen lite bättre än den började bestämde vi oss från att ha pizza-mys i soffan.

Nu ser jag ett det blev ett ganska långt inlägg med rätt många bilder i allafall. Det ger alltid lite extra energi om man får dela med sig av det som kännts jobbigt, det blir lite lättare att skratta åt det hela då. Imorgon blir det förskola igen, jag tror vi alla kommer må bra av att vara ifrån varandra en liten stund efter en väldigt intensiv men rolig vecka.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar