Wanna read this blog post in another language?

söndag 31 mars 2013

Mt Ord, andra försöket...

Söndag idag och första dagen på egen hand efter att ha haft sällskap hemma  nästan en månad. Vi övningskörde lite här hemmavid innan vi drog iväg ut i öknen. Vi hade planerat att åka till Saguaro lake men eftersom vi inte hunnit köpa något dagspass i Tonto Nationalpark så blev vi inte insläppta vid infarten. Det var bara att bita i det sura äpplet och hitta en ny picnic-plats (och framförallt att låtsas inför de två som satt i baksätet att allt var enligt planen, det vet alla som umgåtts med barn att framförallt när de är hungriga så finns det inte utrymme för oro eller tvekan... fake it until you make it helt enkelt!). Vi svängde av på en annan liten grusväg och hamnade på en parkeringsplats där en massa människor hade parkerat sina pick-uper med släp och sedan kört iväg på fyrhjulingar ut i öknen. Eftersom det inte fanns några bord där så gjorde vi en favorit i repris och packade fram picnicen i bakluckan. Det krävs inte mycket för att roa en treåring, han tyckte att det var världens roligaste!

Efter att äggmackorna hade landat i magen så drog vi iväg till det där höga berget (Mount Ord)) som vi gjorde ett försök att åka upp på i december men då var det alldeles för halt. Nu var det bra väglag men vi åkte i allafall inte hela vägen upp, vi stannade och tog en liten promenad på ett grymt utsiktsställe i alla fall.

På vägen tillbaka hem igen åkte vi igenom ett hav av vackra vårblommor, såklart var vi tvugna att stanna och fota lite även där. Så nu har vi tankat naturupplevelser för att klara oss ännu en vecka här i asfaltsdjungeln!

Vi år vår matsäck med utsikt över Four Peaks

Mysigt att fika i bakluckan

Lika som bär!

Ger man treåringen kameran så fotar han väl det han tycker är snyggast i hela världen... Tack för den vinkeln liksom!

Sen ville han fota blommor. Gulligt att man ser hans skugga!

En liten ödla satt och solade på en stock.

Mr Happy i bilen.

Vi kan flyga, vi är inte rädda!

Det blommar i öknen.

Bara i Amerikat! Tror vi måste anlita dem om vi ska flytta här borta...

Vi plockade med oss en liten bukett hem, i brist på påskris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar