Wanna read this blog post in another language?

måndag 12 augusti 2013

vardags(lunk?)

Då var det vardag igen och slut på friden. Eller vem försöker jag lura, varken helgdadar eller sommarsemestrar är väl särskilt fridfulla i den här familjen, men skillnaden är att Martin åter är på jobbet vilket betyder att jag är ensam om att försöka tämja vilddjuren här hemma. Förskolan drar igång först om 2 ½ vecka så vi tre ska slita på varandra lite till.

Denna helgen har vi framförallt försökt att vända dygnet rätt till AZ-tid och hålla oss vakna tills dess att ungarna ska sova och helst lite till. På ett sätt är det ju såklart bäst att försöka vända dygnet rätt på en gång, men samtidigt vill man ju se till att hela familjen är i fas så därför har det varit en utmaning minst sagt. Det är ju liksom inte kul att tvingas gå upp och leka mitt i natten om man själv är dödstrött, samtidigt som det är ytterst svårt att tala om för en ettåring att han gör bäst i att hålla sig vaken till kvällen. Men ge det en vecka till och jag tror att vi är i hamn.

Annars så har det inte hänt så mycket mer än att vi igår åkte på utflykt till Tonto Natural Bridge State Park (dessa långa namn, varför envisas de?) och det var ju fint där, och lite mindre varmt än här fast ändå jättevarmt. Och sen när vi kom hem så tog vi ett dopp i poolen och Jack hittade en ny kompis i en 7-årig tjej som han tydligen ville imponera på för plötsligt glömde han bort att vara livrädd för att få vatten i öronen, och så simmade han efter tjejen ut på det djupa med armkuddarnas hjälp. Och det gick ju hur bra som helst.

Och sen kom vi upp och hann inte mer än att blinka så hade Ted kontaminerat båda badkaren och en bra bit av heltäckningsmattan. Så det blev en hektisk stund där vi försökte sanera både barn och lägenhet medan Jack stup i ett avbröt med frågor som "Vad luktar det?", "Varför har man två armar?", och "Varför bajsar Ted överallt"? Och om vi hade tvivlat på beslutet att ta hit mattvättarna snarast så hjälpte Jack oss med att bestämma oss när han imorse hällde ut en hel tallrik Kefir (typ som filmjölk) på golvet för att han "fick lite på handen" som han själv förklarade det hela.

Det här livet alltså. Det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir sällan långtråkigt i allafall.

Gulle-ödlan satt och solade på en stock

Mästerfotografen har fångat resten av oss på bild

Äggmackor och vattenmelon, precis som varje söndag

The natural Bridge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar