Wanna read this blog post in another language?

söndag 9 december 2012

Mat och musik

Söndag idag igen, tycker att veckorna går vansinnigt fort just nu! Den här helgen har varit fylld av aktiviteter av alla de slag. I fredags var vi på IKEAs julbord, en liten chans att få äta lite svensk julmat i år. Maten var väl av varierande kvalitet, julskinkan smakade ganska intetsägande eftersom de hade missat att rimma den men lussekatterna, sillen och  köttbullarna var goda :)

Man skulle ju ha armband också...
 
Igår var det studiebesök på musikmuseet i Phoenix, det var verkligen jättefint och samlingen bestod av både instrument och annat från världens alla hörn och en del memorabilia från världskända musiker och artister. Förutom Imagine-pianot som jag nämnde tidigare så såg vi ett par av Elvis orginaldräkter, Janis Joplins gitarr och en sida ur ett collegieblock där Roy Orbison tecknat ner texten till Pretty Woman. Man fick låna ett par hörlurar som det sedan spelades musik i när man gick fram till olika monitorer, Jack var superintresserad. Sedan fanns det dessutom ett rum där man fick prova på alla möjliga olika instrument, där blev vi kvar ett bra tag!

Snygg kille med hörlurarna redo!

Nej mamma jag vill inte kramas... jo kom igen då!

Martin spanar in olika modeller av gitarrer, Jack spanar in Martin.

Liten pojke framför ett stort trummset, kanske kommer han gå i pappas fotspår?

 Janis Joplins gitarr!
 
 En av flera Elvis-kostymer...
 
Texten till Pretty Woman, kanske har Roy Orbison haft den som minneslapp på någon spelning någon gång..

Och här är hon, den riktiga Pretty Woman!

Jack jammar med Laya

Min lilla gitarrhjälte, med tungan ute och allt!


1 kommentar:

  1. Häftigt med musikmuseet, Jack verkar gilla det också. Hoppas grabbarna blir musikintresserade precis som ni är. Nu ska jag lyssna på Pretty Woman på Spotify som jag gjort många gånger tidigare. /farfar Lasse.

    SvaraRadera