Wanna read this blog post in another language?

söndag 2 december 2012

Bizarro-Bergmans

Jag har ju skrivit förr om att saker och ting är lite annorlunda här. Men vissa saker nöjer sig inte med att vara bara annorlunda utan är verkligen precis omvända världen från hur vi är vana vid .

Om någon är väl bevandrad i TV-serien Seinfeld så hajar ni vad jag menar med rubriken, är ni inte det eller bara nyfikna så kan ni kolla här http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bizarro_Jerry (Vi har förövrigt plöjt alla säsonger av Seinfeld flera gånger om senaste åren och nu är vi tacksamma och glada för att det visas typ 4 avsnitt varje kväll på olika kabelkanaler, God bless America!)

I allafall är det Bizarro World här och ibland märks det extra mycket. Vi har tydligen någon slags värmebölja nu här, det är fortfarande 25 grader på eftermiddagarna vilket det inte riktigt brukar vara här i december. Inomhus är det däremot ganska svalt, så när vi ska gå hem från förskolan måste jag ta av Jacks tjocktröja för att han inte ska bli för varm på vägen hem. Martin har också en kofta för att slippa frysa inne på sitt kontor.


Ett annat tecken på Bizarro World är väl detta? I Sverige pratar man väl kanske om att pooler är uppvärmda eller inte (vilket vår pool här förövrigt är... ) men aldrig har jag hört talas om att man skryter med att poolen är "refrigerated". Men när det är 45 grader ute behövs det troligen för att kunna hålla vattnet på en avsvalkande nivå...

Nu bär det snart av till jullunch med SWEA, jag har gjort ischoklad att bjuda på.

1 kommentar:

  1. Hej hela familjen Bergman och Veronica, det låter härligt med 25 grader varmt. Här i Stockholm har vi -12 grader ikväll och väntar oss -14 imorgon, fin vit snö också. Väntar med spänning på att höra hur Svea-lunchen förlöpte???? Kram från mamma.

    SvaraRadera