Wanna read this blog post in another language?

fredag 24 maj 2013

Dålig bil-karma?

Det är väl ingen direkt överdrift om jag säger att vi har haft lite otur med våra bilar genom åren. Det är verkligen världens tristaste historia så jag ska inte tråka ut er med den, men man kan väl säga att vi nästan har lagt ner mer pengar på bilverkstäder än på bilarna i inköpspris och att detta inte har varit världens bästa beslut. Aldrig mer en halvbillig, halvgammal bil sade vi när opel-skrället äntligen blev sålt.

Nu hamnade vi dock i en sits där vi var tvugna att köpa en halvbillig bil igen, och tro på själva fan om det inte är på väg att ruinera oss igen. Motorlampan på morsan-bilen har lyst ett tag och imorse lämnade vi in den på verkstad för att de skulle kolla vad felet var. Efter en halvtimme ringer de och säger att växellådan är helslut och att vi hade tur som inte behövt bogsera bilen dit... Det är alltså samma bil som jag körde upp i i förrgår, det hade ju sett fint ut och fanskapet hade lagt av just då. Växellådan måste alltså bytas och det till det facila priset av 3000 dollar (nästan 20 000 kronor)! Hela bilfan kostade ju knappt mer än så!

Mekanikern sa att eftersom motorn är så fin och lite extra av något slag så var det ändå värt att lägga de pengarna, förhoppningsvis får vi väl tillbaka några kronor på investeringen när vi säljer den. Man byter ju typ växellåda en gång i en bils hela liv så det var ju extra bra timing att det skulle hända just nu.

Men vi har bestämt oss för att bara lägga de pengarna och inte tänka på saken mer. Det blir ju bara extra jobbigt om man går runt och är arg, det vinner vi inget på i allafall. Det kunde ju definitivt varit värre, bilen kunde ju teoretiskt sett lagt av mitt på motorvägen och någon kunde kommit till skada...  man får ju tänka så istället för att tänka på vad mycket kul vi kunde haft för de där 20 000 kronorna.

Helgen börjar inte jättebra, men tekniskt sett har den ju inte börjat än och nu kan det bara bli bättre. Långhelg har vi också, det är Memorial Day på måndag och jag har ingen aning om vad vi firar men jag är glad att vi får tre härliga dagar tillsammans allihop. Pepp!

Och apropå ingenting, plötsligt bara kunde han göra såhär! Hittade en funktion på min kamera där man kan filma i slow motion, ganska coolt och användbart när man försöker fånga två virvelvindar på bild!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar