Wanna read this blog post in another language?

lördag 19 oktober 2013

Boo at the zoo...

Halloween är ju så smått på ingång och jag tycker att det känns väldigt roligt att i år få gå "all in" på den fronten. Minns förra året, då hade vi precis kommit hit och förstod ju inte riktigt storheten i det hela. I år är vi bättre förberedda och dessutom är Jack större nu och ser verkligen fram emot det.

Innan själva halloween är det väldigt vanligt att man går på olika events, där man irrar runt i labyrinter av halm och tävlar och pysslar i olka små stånd. Idag hängde vi med Teds nya klasskompis Luka och hans föräldrar på Phoenix Zoo och deras "Boo at the zoo" (säger det igen, jag avgudar amerikanarnas vitsighet när allt ska rimma eller att man hittar på nya egna ord...). Efteråt snabbade vi oss med att klara av helgens vanliga bestyr (handla mat i minst två olika affärer) och sen svängde Jack och jag förbi en affär där vi handlade på oss lite halloween-attiraljer. Dessutom fick han välja en halloween-kostym, något han pratat om i många veckor. Det blev Iron Man, den blå eftersom den röda var slut i hans storlek. Jag hade kanske hellre sett honom i något lite mer gulligt men inte sjutton kan man som morsa komma och paja den enda halloween som man troligtvis som barn kommer att fira på plats i USA med amerikanska kompisar. Klart ungen ska välja sin egen dräkt, lillgrisen kan jag ju fortfarande bestämma över och vi har dessutom pratat om att gå "all in" hela familjen. Men det har vi ju inte sett än...

Imorgon planerar vi att kolla in monarkfjärils-utställningen på Botaniska trädgården, dessutom har de en lite "pumpkin patch" där också där barnen utlovas en helt egen pumpa att ta hem. Det blir en helg helt i höstens tecken vilket känns skönt, man gillar ju det där med att det märks att årstiderna kommer och går. Och när höstvädret ligger på en 30 grader och strålande sol om dagarna så får man ju förstärka känslan på andra sätt.

3 busungar på rad

Får hjälp att göra ett "lollipop-spöke"

Lyckohjulet...

Ted provade att köra traktor

Och klappade fint på getterna... för det mesta.

"Mamma kolla, jag sitter på en punkin" Älskar att hans engelska nu är så bra att svenskan halkar efter, så han får hitta på nya svenska ord. I början var det ju tvärtom!

Stannade till i ett photo booth och fick två comboy-polaroider med hem.

Fick ett ryck och köpte lite halloween-dekorationer till balkongen. All in var det ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar