Wanna read this blog post in another language?

lördag 20 oktober 2012

Pizza hos bilhandlarn

Idag har vi blivit med bil! En Hyundai Santa Fe blev det, en liten och lite sportig SUV tyckte vi medan bilhandlaren kallade den för en pensionärsbil (hmmmm). Imorgon ska M hämta den så då får ni bildbevis!

Precis som allt annat här så var bilköpet inte direkt någon smidig historia, rent byråkratiskt. M fick skriva på så många papper att man kunde tro att han hade köpt en mindre pansarvagn full med kärnvapenspetsar eller nåt, tur att bilhandlaren bjöd alla väntande på pizza under tiden. Lägger till den här upplevelsen i boken med saker "man bara får uppleva i Amerika".

Sedan stack vi till ett köpcentrum på andra sidan stan och inhandlade varsin mobiltelefon med amerikanskt nummer och något som liknade kontantkort i. Nu kan alltså vi ringa varandra och till olika mydigheter och företag (ringa och faxa är det som fortfarande gäller här borta, och ja vår nya bil från 2004 har ett kassettdäck) och dessutom kan ni i Sverige nå oss om det skulle vara något akut. Vi kan däremot inte ringa till er på dessa utan måste köpa något extra internationellt kort. Krångligt ska det vara! Nu väntar kudden, godnatt eller godmorgon till er.

1 kommentar:

  1. Så bra att ni köpt en bil. Nu väntar vi på bilder och era nya telefonnummer./ Lasse

    SvaraRadera