Wanna read this blog post in another language?

fredag 1 november 2013

Halloween... all in!

Vi sa ju att vi ska försöka fira varenda högtid ordentligt under tiden som vi har kvar här borta. Maxxa upplevelsen. Och därför blev vi så glada när vi blev medbjudna att trick or treat-a i ett riktigt bra område, på våra vänners gata. Jag hade kanske önskat att vår familj hade kunnat enas om ett gemensamt tema, men när 4-åringen vägrade att vara något annat än en superhjälte och pappan absolut inte vill vara en superhjälte utan "något roligt, typ en varmkorv" så gav jag upp och fixade tema till mej och teddan bara. Alla glada så, och det blev en brokig skara (Ironman, Rödluvan och vargen, Kapten Krok, Jake och Izzie från "Jake och piraterna" samt en varmkorv och Joey Ramone som körde varsin kärra...) som gick ut med pumpahinkar i högsta hugg.

Jag vet att många i Sverige är eller har varit lite kritiska till att det här med Halloween har kommit och tagit över allhelgona litegrann. Att halloween är så komersiellt till skillnad mot den andra. Jag måste säga att efter att ha upplevt en riktig halloween,på plats i USA, så tycker jag att den bilden är lite skev. Det är såklart lite synd att dessa två helger hamnat nästan samtidigt för det handlar ju egentligen om helt olika saker. Här i sydvästra USA så firar man dessutom "day of the dead", en mexikansk högtid som påminner mer om vår allhelgona fast lite mer... eh färgglad. Googla det så får ni se!

Halloween här borta handlar mer om att umgås med grannarna, äta chili con carne (fast vi fuskade med pizza...), gå man ur huse och titta på alla söta ungar (och vuxna) i fantasifulla dräkter. I ett hus i grannskapet har de som bor där tydligen en tradition att bygga ett s.k. haunted house på sin uppfart där folk fick gå in och bli skrämda. Helt utan att ta betalt, och grannarna hade tydligen hjälpts åt med bygget. Jag älskar att det är så många som går helt in för saker här! Inget jante så långt ögat når, ingen som tittar konstigt eller är avundsjuka på grannar som vill göra något fint för grannskapet. Jack sa i morse att han ville att det skulle vara Halloween varenda dag nu, och det är faktiskt inte helt utan att jag tycker att det är lite sorgligt att vi förmodligen inte kommer kunna fira den här högtiden på samma sätt kommande år.

Jack och hans pirat-polare

Min knäppa familj!

Världens sötaste stygga varg!

Inga konstigheter...

Och såhär såg det ut vid ett antal hus på vägen... "One each please" sa de och Jack svarade "how about if I take two?"

Mycket folk ute, här är kön till spökhuset

Vargen fick också smaka lite choklad...

Ibland kan dåligt ljus bli som ett instagram-filter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar